به تازگی یک تیم تحقیقاتی در دانشگاه تگزاس و با همراهی دانشگاه دوک به رهبری کریتوفر ریس و بنجامین ویلی با استفاده از یک پرینتر سه بعدی ارزان قیمت که از تکنولوژی PLA استفاده میکند موفق به ساخت بک باتری لیتیوم یونی شده اند که میتوان آشن را در ابعاد مختلف و برای وسایل مختلفی استفاده نمود. ساخت این باتری با استفاده از ماده ای دارای خاصیت الکترولیت حاوی وپرکلورات لیتیوم و اتیل متیل کربونات بوده است. که با استفاده از نانو لوله های کربنی که در بدنه باتری قرار دارند، هدایت الکتریکی باتری را بسیار بالا برده است و قابلیت رسانایی بالایی دارد. این باتری که برای اولین بار ساخته شده است در یک دستبند LED به کار رفته است.
برای افزایش میزان رسانایی باتری در آن، از گرافن در ساخت آند و از نانوتوپ کربت در ساخت کاتد باتری استفاده کرده اند. سلول های ساخته شده با استفاده از پرینتر سه بعدی در این باتری به میزان قابل توجهی میتواند انرژی را در خود ذخیره کند، البته هنور در مرحله مقدماتی قرار دارد. و میزان شارژ کافی را در خود حفظ نمیکند اما هنوز هم دانشمندان در حال جست و جو برای روش هایی برای افزایش ظرفیت باتری اند.
با توجه به اینکه ساخت این باتری ها دستاورد جدیدی محسوب میشود، نمیتوان از آن انتظار داشت که از همان ابتدا کارامد باشد و در مصارف تجاری بتوان از آن استفاده نمود. این باتری ها در ابتدا تنها میتوانند 60 ثانیه انرژی را در خود نگه داری کند. که خیلی پایین تر از حد قابل قبول است. ولی این تیم اعلام کرده اند در حال انجام تحقیقاتی هستند که بتوان میزان ظرفیت و شارژدهی باتری ها را افزایش داد و بتوان از آنها به سادگی در ساخت کجت های پوشیدنی در اندازه های بسیار کوچک استفاده کرد. این باتری میتواند در مواردی که صخامت پایینی دارند و اندازه قطعات داخلی در آنها اهمیت بالایی دارد استفاده شود.