یکی از تکنولوژی های پرینتر سه بعدی ، ساخت اشیا سه بعدی با استفاده از کاغذ است. تکنولوژی تکنیک Laminated Object Manufacturing یا اختصارا LOM که به معنای تولید اشیا سه بعدی لمینیت است. در ابتدابه وسیله یک کمپانی کالیفرنیایی به وجود آمده است و اکنون شرکت های زیادی در سراسر جهان از این تکنیک برای ساخت کالاهای خود استفاده میکنند. در این روش مواد اولیه ورق های پلاستیکی یا کاغذی هستند که پس از قرار گرفتن در برابر دمای بالا و فشار ذوب یا همان لمینیت میشوند. پس از ان با استفاده از تکنولوژی برش لیزر به اشکال مورد نظر در می آیند. درست است که این رو از محبوبیت خیلی بالایی مانند، تکنولوژی FDM برخوردار نیست اما در مواقعی که سرعت و قیمت پایین مد نظر باشد میتواند بسیار کارامد عمل کند.
مراحل اولیه ساخت قطعات با استفاده از تکنیک LOM هم مانند تمام تکنولوژی های پرینت سه بعدی است، به این صورت که نیاز است در مرحله ابتدایی مدل مورد نظر با استفاده از نرم افزار های طراحی سه بعدی، طراحی شوند و پس از آن با استفاده از نرم افزار اسلایسر به فرمت قابل فهم توسط چاپگر سه بعدی تبدیل شوند.
سپس مواد اولیه پرینتر سه بعدی به روش LOM را که همان پلاستیک یا کاغذ هستند را درون محفظه پرینتر ریخته و با استفاده از حرارت و فشار ذوب میکنند. این چاپگر ها دارای یک غلتک حرارتی هستند که با رد شدن از روی مواد اولیه ذوب شده آنها را پرس کرده و لایه های محصول را به وجود میاورند. پس از اینکه لایه های جسم سه بعدی تشکیل شدند، با استفاده از تکنولوژی برش لیزری آنها را با الگوهای خاصی برش میزنند و به شکل دلخواه در میاورند.
از مزایا این تکنیک میتوان به قیمت پایین و در دسترس بودن آن اشاره کرد. همچنین در حین فرایند پرینت سه بعدی با استفاده از این تکنیک واکنش های شیمیایی رخ نمیدهد و به طبیعت آسیب جدی وارد نمیسازد.
البته با وجود مزایا متعدد این روش معایبی هم دارد، معایب این تکنولوژی این است که نمیتوان با استفاده از آن اشیا توخالی و یا با هندسه پیچیده تولید کرد. برای همین منظور از آن برای ساخت مدل های پیشرفته استفاده نمیشود و میتوان از آن برای ساخت مدل های اولیه برای اشیا پیچیده تر استفاده کرد.
در حال حاضر بیشتر دستگاه های پرینت سه بعدی از روش FDM استفاده میکنند، این روش یکی از پرکاربرد ترین و محبوب ترین تکنیک های ساخت اجسام سه بعدی با استفاده از مواد اولیه پلاستیکی است. اما در این میان برخی شرکت ها هم دست به ساخت چاپگرهایی زده اند که از تکنولوژی LOM استفاده میکند. یکی از پیشگامان استفاده از این تکنولوژی شرکت Cubic Technologies است که موفق شد اولین پرینتر رومیزی را یا قیمت 15 هزار دلار روانه بازار کند. الیته قیمت ان پرینتر سه بعدی به مراتب بالاتر از پرینتر سه بعدی رومیزی FDM است.