با استفاده از یک پرینتر سه بعدی، دانشمندان یک غشاء الاستیک ایجاد کرده اند که دقیقا عمل لایه بیرونی دیواره قلب را انجام می دهد.
غشاء جدید، که در روزنامه «طبیعت ارتباطات» روز سه شنبه (25 فوریه) شرح داده شد، حاوی سنسور های کوچک است که می تواند دمای قلب،Ph و سطح فشار را یررسی کند.محققان گفته اند این دستگاه می تواند یک روز برای درمان بیماران مبتلا به اختلالات ریتم و همچنین فیبریلاسیون دهلیزی اختلال ریتم مورد استفاده قرار گیرد.
بی نظمی های ریتم قلب یک مشکل رایج است و یکی از معروف ترین شکل های آن، فیبریلاسیون دهلیزی می باشد که سالانه 3 تا 5 میلیون نفر را در آمریکا تحت تاثیر قرار می دهد.بی نظمی های ریتم اگر درمان نشود، باعث ایجاد لخته های خون شده که می تواند منجر به سکته مغزی شود.
افراد مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی اغلب با رقیق کننده های خون یا سایر روش ها درمان می شوند که ممکن است سلول های ضربان ساز قلب تخلیه و الکترود ها را جایگزین کنند.اما این تکنیک ها نسبتا ساده و ابتدایی هستند و بازخورد زیادی در مورد وضعیت قلب ارائه نمی دهند.
دانشمندان از تصویربرداری پزشکی برای اسکن قلب یک خرگوش استفاده کرده و سپس از پرینت سه بعدی برای ایجاد یک مدل از آن استفاده می کنند.بعد از آن یک غلاف سیلیکونی نازک، جاسازی شده با سنسور های کوچک که به خوبی خارج از قلب قرار می گیرد، ساخته می شود.حال خواص مکانیکی و الکتریکی غشای ساخته شده را بر طبق قلب خرگوش تست می کنند.
محققان بر این باورند که این پوشش پر از سنسور می تواند روزی نه تنها برای بیماری های قلبی بلکه برای ردیابی سلامت سایر اعضای بدن مانند کلیه نیز مورد استفاده قرار گیرد.
از آنجا که این غشاء قابل کاشت می باشد، امکان نظارت بر عملکردهای حیاتی در اندام های مختلف و مداخله در صورت لزوم را به پزشکان می دهد و میتواند در مورد اختلالات ریتم قلب، برای تحریک عضله قلب یا مغز مورد استفاده قرار گیرد و یا در اختلالات کلیه، غلظت یون کلسیم،پتاسیم و سدیم را کنترل کند.